Sündmused
Õpituba maiused ja magustoidud
Maarjamäe loss
Õpituba maiused ja magustoidud

Laupäeval, 8. veebruaril 2020 kell 13 räägib toidukultuuri uurija, etnoloog Anu Kannike (Eesti Rahva Muuseum) sellest, kuidas maiustati 20. sajandi I poolel. Õpituba maiustustes ja magustoitudest toimub Maarjamäe lossis. 

Toidu- ja kodukultuuri uurija Anu Kannike räägib õpitoas lähemalt sellest, kuidas maiustati 20. sajandi alguses Eesti kodudes ja kohvikutes. Pikki sajandeid kuulusid magusroad ja maiustused Eestis vaid kõrgklassi toidulauale. Suhkrust sai esmatarbekaup 19.-20. sajandi vahetusel. Siis hakkasid rohked küpsetised, hoidised ning kondiitritooted jõudma ka laiade rahvahulkade menüüsse. Õpitoas räägitakse nii möödunud sajandi esimese poole uutest ja moodsatest magustoitudest, mida perenaised kodus valmistasid, kui ka pagari- ja kondiitritööstuse õitseajast. Vaatame, milliste vahenditega tehti jäätist, vahvleid ja hoidiseid ning kuidas nägid välja vanad maiustuste pakendid. Valiku Eesti Ajaloomuuseumi kultuuriloolises kogus hoiul olevatest esemetes toob välja koguhoidja Maia Madar.  









Fotol on kompvekikarp 1930. aastatest, mille on valmistanud Schokoladi Kompveki, ja Biskviidi Tehas R. Klausson. Eesti Ajaloomuuseum ( K 13469)

Õpituba kestab umbes 1,5 tundi. 

Õpituppa on oodatud osalema kõik huvilised, sealhulgas õpilased. Palume eelnevalt registreeruda täites siin allpool oleva vormi.

Osalemine muuseumi sooduspiletiga 6 eurot.

Õpituba kuulub ajaloomuuseumi sarja "Asja armastajad". Vaata kogu sarja infot SIIT!


Email again: